A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ДПС інформує

Основні фонди, до яких передбачено застосування мінімально допустимих строків амортизації

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що Законом України від 16.01.2020  №466  підрозділ 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) доповнено, зокрема, п.43 прим.1, згідно якого при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємств на період з 01 січня 2020 до 31 грудня 2030 платники податку на прибуток мають право під час розрахунку амортизації щодо основних засобів:

08:32:00 17.07.2020

За будівлі промисловості, які тимчасово не використовуються у господарській діяльності, податок на нерухомість сплачується на загальних підставах

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об єктів житлової та/або нежитлової нерухомості - п.п. 266.1.1 п. 266.1 ст. 266 Податкового кодексу України (далі - ПКУ).

08:59:42 16.07.2020

З 01 липня 2020 платники єдиного податку - власники земельних ділянок, які надають їх або нерухомість, яка на них знаходиться, в оренду, є платниками  земельного податку

 Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що з 01липня 2020 року у платників єдиного податку другої – третьої груп, які набули у власність або у постійне користування земельну ділянку та надають її та/або нерухоме майно, що знаходиться на такій земельній ділянці, в оренду, виникає обов язок сплачувати земельний податок та надавати податкову декларацію з плати за землю на загальних підставах за всю земельну ділянку.

08:58:24 16.07.2020

Євген Олейніков: СМКОР – це джерело потужної аналітичної інформації

Які схеми застосовуються махінаторами для формування фіктивного податкового кредиту та уникнення від оподаткування, а також яку роль у блокуванні таких операцій відіграє система моніторингу податкових ризиків при реєстрації податкових накладних – про це сьогодні під час брифінгу розповів заступник Голови ДПС Євген Олейніков. Всі податкові накладні, які платники реєструють в системі, проходять технічну перевірку та перевірку на відповідність критеріям ризику. Це – критерії безумовної реєстрації, ризиковості платника, позитивної податкової історії, ризиковості здійснення операції. Якщо податкова накладна потрапляє під критерії ризиковості, її реєстрація зупиняється і платник має документально підтвердити реальність такої операції. 

08:54:43 16.07.2020

Суб єкт господарювання, який утримує вартість палива, використаного у неробочі часи з працівників, є платником акцизного податку з реалізації пального

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що відповідно до п.п. 14.1.212 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), реалізація пального для цілей розд. VI ПКУ – будь-які операції з фізичної передачі (відпуску, відвантаження), зокрема, пального з переходом права власності на таке пальне чи без такого переходу, за плату (компенсацію) чи без такої плати на митній території України з акцизного складу/акцизного складу пересувного:    - до акцизного складу;    - до акцизного складу пересувного; ля власного споживання чи промислової переробки;    -  будь-яким іншим особам.

08:54:26 16.07.2020

Євген Олейніков: Зупинка реєстрації податкової накладної СМКОР не означає заборону господарської діяльності

Зупинка реєстрації податкової накладної СМКОР не означає заборону господарської діяльності платника, тобто необмежує його право постачати та купувати товари. Про це заявив заступник Голови ДПС Євген Олейніков під час брифінгу.

08:41:24 16.07.2020

Врятувати як систему, так і людей – моє основне завдання в ДПС, - Олексій Любченко

В Україні є унікальна система адміністрування ПДВ, якою цікавляться європейські податківці. Про це повідомив Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко в інтерв’ю виданню «Цензор.НЕТ».

15:17:48 14.07.2020

Суб’єкт господарювання - власник кількох об’єктів з виробництва пального ліцензії на виробництво має отримувати на кожне місце провадження діяльності

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що ст. 14 Закону України від 19.12.1995 №481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (далі – Закон № 481) встановлює, що виробництво пального здійснюється суб’єктами господарювання (у тому числі іноземними СГ, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) незалежно від форми власності за умови наявності ліцензії на право виробництва пального.

15:16:57 14.07.2020

Для розрахунку витрат що дають право на податкову знижку на суму коштів або вартість майна, наданих як пожертвування/благодійні внески, фізична особа враховує заробітну плату

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що  платники податку на доходи фізичних осіб мають право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб суму коштів або вартість майна, перерахованих (переданих) платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, зареєстрованим в Україні та внесеним до Реєстру неприбуткових організацій та установ на дату перерахування (передачі) таких коштів та майна, у розмірі, що не перевищує 4 % суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року (п.п.166.3.2 п.166.3 ст.166 Податкового Кодексу).

15:16:34 14.07.2020

Де отримати інформацію щодо режиму роботи та розміщення пунктів обслуговування користувачів КН ЕДП

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що детальну інформацію щодо режиму роботи та розміщення пунктів обслуговування (відокремлених пунктів реєстрації) користувачів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС (далі – КН ЕДП ІДД ДПС) можна отримати на офіційному інформаційному ресурсі КН ЕДП ІДД ДПС (www.acskidd.gov.ua) за посиланням Головна/«Контакти»/«Пункти обслуговування» або Головна/«Отримання електронних довірчих послуг»/«Пункти обслуговування».

15:16:22 14.07.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора