A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Оголошення

Якщо держава не виділить кошти на пільгове перевезення, громади змушені будуть підняти ціни на проїзд у громадському транспорті

Відповідно до Конституції України, витрати органів місцевого самоврядування, що виникли внаслідок рішень органів державної влади, компенсуються державою. Проте всупереч конституційним нормам, держава з 2016 року відмовилася фінансувати гарантовані законами пільги, зокрема пільгу на проїзд. Таким чином, вона переклала свої обов’язки на органи місцевого самоврядування без надання їм додаткових джерел доходів. Водночас пільги, гарантовані державою, повинні передбачати собою стовідсоткове фінансування за рахунок коштів державного бюджету.

15:02:55 12.05.2021

Програма заходів 9 травня в селах Ржищівської громади

Україна разом з усім світом 8 та 9 травня відзначатиме День пам’яті та примирення і 76-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо згадати непересічну роль українців, зокрема наших земляків, у перемозі в Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів та жертв війни. Тож запрошуємо жителів громади долучитись до урочистостей з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги, дотримуючись карантинних обмежень.

15:36:46 07.05.2021

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ РЖИЩІВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Восьме та дев’яте травня – важливі для кожного українця дати, адже саме цими днями ми вшановуємо пам’ять жертв Другої світової війни та відзначаємо День Перемоги над нацизмом. Друга світова війна – це трагедія, що забрала мільйони життів. Офіційно втрати України склали 10 млн осіб, але всі ми знаємо, що ця цифра набагато більша, адже війна понівечила долю кожної української родини.

15:24:27 07.05.2021

ПРО ДОТРИМАННЯ УМОВ КАРАНТИНУ НА ПЕРІОД ПОМИНАЛЬНИХ ДНІВ

Шановні жителі та гості Ржищівської громади! Вдячні всім тим, хто дослухався до наших прохань та рекомендацій на Великдень і святкував у колі найближчих людей. Проте у країні залишається небезпека різкого поширення коронавірусної інфекції. Саме тому закликаємо вас свідомо і відповідально поставитись до здійснення поминальних заходів, які традиційно відбуваються протягом післяпасхальних днів, та слідувати наступним рекомендаціям.

15:37:28 06.05.2021

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ТА ГОСТІ РЖИЩІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!

Звертаємо вашу увагу, що у зв’язку з продовженням карантину заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом будуть відбуватися з дотриманням карантинних вимог. З метою вшанування пам'яті солдат Другої світової війни відбудуться делеговані покладання квітів за участю керівництва громади до пам'ятників та пам'ятних знаків полеглим у роки війни на території громади.

14:09:34 06.05.2021

Вітання міського голови Крістіни Чорненької з нагоди Великодня

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ РЖИЩІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ! Від імені Ржищівської міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто щиро вітаю вас з найвеличнішим із всіх свят - Святом Воскресіння Христового!

19:17:54 01.05.2021

АМУ презентує добірку відповідей на проблемні питання громад щодо законопроєкту про старост

 Асоціація міст України з метою надання практичної допомоги громадам зібрала проблемні питання, які їх турбують у зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Проєкту Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост» (№4535), та підготувала відповіді і роз’яснення.

13:21:35 27.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора