A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Оголошення

Використання насіння сортів сільськогосподарських культур створених на основі генетично модифікованих організмів

      Генетично модифіковані (ГМ) рослини – рослини, генетичний матеріал яких  (послідовність ДНК) був штучно замінений методом генної інженерії.  На даний час, використання генетично модифікованих організмів регулюється Законом України «Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів». Цим законом передбачено заборону на промислове виробництво та введення в обіг ГМО, а також продукції, виробленої  із  застосуванням ГМО, до їх державної реєстрації (стаття 15) та ввезення  на  митну  територію України ГМО, а також продукції, виробленої із застосуванням ГМО, до їх державної реєстрації, за винятком таких, що призначені для науково-дослідних цілей або державних апробацій (випробовувань) (стаття 16). Сорти рослин із застосуванням ГМО, повинні відповідати вимогам біологічної та генетичної безпеки. Біологічна безпека, згідно з законом, полягає у відсутності негативного впливу на людину (в тому числі і на майбутні покоління), сільськогосподарські рослини і тварини, а також на інші живі організми. Генетична безпека передбачає відсутність неприродного та неконтрольованого впливу на геном людини, сільськогосподарських тварин та рослин, інші біологічні об’єкти.

22:12:29 25.08.2021

10 запитань про місцеве самоврядування - тест до Дня Незалежності України

З нагоди відзначення 30-річчя Незалежності України в рамках проєкту від "Дзеркало тижня" пропонуємо цікавий тест на знання місцевого самоврядування від Виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана. 

22:11:51 25.08.2021

Внаслідок пошкодження ліній зв’язку тимчасово не працюють телефонні лінії майже за всіма номерами виконавчого комітету Ржищівської міської ради.

Шановні жителі Ржищівської громади! Внаслідок пошкодження ліній зв’язку тимчасово не працюють телефонні лінії майже за всіма номерами виконавчого комітету Ржищівської міської ради. Це пов'язано з викраденням телефонного кабелю по вулиці Соборна. З даного приводу відкрито кримінальне провадження, працівниками Кагарлицького відділення поліції проводяться слідчі дії з метою виявлення причетних.

10:53:08 02.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора