Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області інформує
Якість зерна – це сукупність біологічних, фізико-хімічних, технологічних, споживчих характеристик зерна, які визначають придатність його до вживання за призначенням. Контроль якості зерна — складний процес, який містить сукупність різних факторів. Проте це дуже важливий етап, оскільки він дає змогу зробити українське зерно конкурентоспроможним на світовому ринку. Підприємство, що дотримується міжнародних стандартів якості, відкриває для себе чимало нових можливостей для експорту, що дуже важливо в період воєнного стану.
Оцінка якості здійснюється за результатами аналізу показників основного зерна і зернової маси. Одними з основних показників якості зерна є: зараженість шкідниками, засміченість, вологість, натура, свіжість, вирівняність зерна.
16:17:35 31.05.2022