A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Пенсійний фонд України інформує

Пенсійний фонд України інформує

Скільки календарних днів оплачується  відпустка по вагітності та пологах? Віднедавна (з 1 січня 2023 р.) Фонд соціального страхування України було приєднано до Пенсійного фонду України, тобто ПФУ і його територіальні органи виконують функції з соціального страхування. Як це стосується українців? Основні хвилювання викликало побоювання, чи не зміняться умови та розміри їх надання? Умови та розміри виплат НЕ змінились, а деяких – навіть збільшились.

11:42:50 23.01.2023

Пенсійний фонд України інформує

Призначення пенсії уразі втрати годувальника за особу, яка зникла безвісти за особливих обставин. Законом України “Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин” (далі — Закон № 2505) визначено термін “особа, зникла безвісти” та “особа, зникла безвісти за особливих обставин”. Особа, зникла безвісти за особливих обставин, це особа, зникла безвісти у зв'язку із збройним конфліктом, воєнними діями, тимчасовою окупацією частини території України, надзвичайними ситуаціями природного чи техногенного характеру.

09:13:09 16.01.2023

Користуйтесь послугами вебпорталу ПФУ

З 01 січня 2023 року набуває чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», відповідно до якої уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та нещасного випадку є Пенсійний фонд України.

09:59:53 04.01.2023

З 1 січня всі страхові виплати здійснює Пенсійний фонд України: що це означає для громадян

Попри війну, держава продовжує виконувати свої соціальні зобов’язання перед українцями, у тому числі, – із забезпечення державного соціального страхування. Уряд швидко та ефективно реалізував вимоги ухваленого у вересні Закону №2620 щодо запровадження нової організаційної моделі соціального страхування в Україні. Згідно з Законом, з 1 січня виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві здійснюватиме не Фонд соціального страхування України, а Пенсійний фонд України.

09:44:39 03.01.2023

Пенсійний фонд України інформує

Як перевірити, чи призначено допомогу на оплату житлово-комунальних послуг? Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області повідомляє, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 № 1041 “Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України” з 1 грудня 2022 року призначенням житлових субсидій та пільг займаються не органи соціального захисту населення, а органи Пенсійного фонду України.

15:22:24 20.12.2022

Пенсійний фонд України інформує

Останнім часом до Фонду надходять повідомлення від користувачів соціальних мереж про проблеми з авторизацією на вебпорталі електронних послуг Фонду та із завантаженням сторінки.

14:24:58 09.12.2022

Пенсійний фонд України інформує

Перерахунок пенсій «чорнобильцям» З 01.12.2022 територіальними органами Пенсійного фонду України здійснено перерахунок пенсій учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та непрацездатним членам їхніх сімей у зв'язку зі зміною показника середньої заробітної плати, який застосовується при обчисленні пенсій по інвалідності та у зв'язку з втратою годувальника, виходячи із заробітку, одержаного за роботу в зоні відчуження.

14:54:09 02.12.2022

Пенсійний фонд України інформує

Зміни механізму оформлення та отримання житлових субсидій З 1 грудня житлові субсидії та пільги призначатимуть органи Пенсійного фонду України. Пенсійний фонд України у жовтні та листопаді виплатив українцям субсидії за вересень та жовтень, які були призначені органами соціального захисту населення. Починаючи з 1 грудня 2022 року Пенсійний фонд України буде не лише виплачувати, а й призначати житлові субсидії та пільги: тобто громадяни, які витрачають на оплату комунальних послуг більше, ніж 15% сукупного місячного доходу домогосподарства, з 1 грудня для призначення субсидії мають звертатися до органів Пенсійного фонду України. При цьому людина може самостійно обрати до якого саме сервісного центру Фонду їй зручно звернутися. Це не залежить від місця її офіційної реєстрації.

13:06:43 18.11.2022

Пенсійний фонд України інформує

Що робити, якщо не формується лікарняний? Електронний листок непрацездатності формується на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність, який створює лікар. Одразу після створення медичного висновку на контактний номер пацієнта приходить повідомлення від електронної системи охорони здоров’я. Переглянути сформований листок непрацездатності можливо в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua).

14:20:37 11.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора