A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Київська обласна служба зайнятості інформує

Як виявити аферистів в розмові/листуванні з потенційним роботодавцем

Продовжуємо інформувати пошукачів роботи про шахрайські схеми та як не попасти на "гачок" аферистів під час спілкування з потенційним роботодавцем.  На цьому етапі ви вже відгукнулися на вакансію або ж зацікавилися нею. Але ще маєте шанс «зіскочити з гачка», якщо будете уважні, спілкуючись з потенційним роботодавцем. Ось що одразу має насторожити. Вас просять надіслати гроші. Як ми вже писали, це неприпустимо. І пояснення, за що треба платити, не має жодного значення.

13:18:13 14.07.2022

Які ознаки фальшивих вакансій?

Не потрібно забувати, що крім добросовісних роботодавців на полювання виходять шахраї, ті, що шукають свою «здобич», використовуючи протизаконні методи. Пошук роботи може затягнутися, якщо ви не зможете відрізнити справжні вакансії від фальшивих. Розповімо про пастки, які найчастіше шахраї використовують у фальшивих вакансіях. Це допоможе не гаяти час та швидко знайти надійного роботодавця.

16:32:09 12.07.2022

Схеми обману шукачів роботи: що треба знати?

Легалізація трудових відносин включає в себе, в основному, два аспекти: це легалізація зайнятості та легалізація заробітної плати.      Нелегальна зайнятість - це використання роботодавцями найманої робочої праці без належного оформлення трудових відносин, її ще називають «тіньовою» зайнятістю. Для цього роботодавцями крім традиційного використовуються й інші способи: це так звані стажування чи застосування випробувального терміну (належним чином не оформленого) або оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час. При цьому роботодавці здебільшого трактують ці поняття на свій лад, переконуючи себе, що на цей період можна працівників офіційно не оформляти і безпідставно відтерміновують на деякий час укладення трудового договору.

15:42:22 07.07.2022

Як отримати допомогу по частковому безробіттю?

Отримати допомогу з часткового безробіття можуть застраховані особи (працівники та ФОП) у разі втрати ними частини заробітної плати через зупиненням (скороченням) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг) з причин економічного, технологічного характеру, виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного або воєнного стану, встановлення карантину.

13:30:20 28.06.2022

Київський обласний центр зайнятості інформує

Хто може отримати статус безробітного? Якщо Вам від 15 до 70 років, ви не маєте заробітку через відсутність роботи, готові та здатні  приступити до роботи. Також мають таку можливість:

16:42:26 13.06.2022

Київський обласний центр зайнятості продовжує активну співпрацю з роботодавцями Київщини та допомагає їм у підборі підходящих працівників.

Зокрема, станом на 26 травня 2022 року з Київським обласним центром зайнятості співпрацює понад 2 400 роботодавців, які подали 953 вакансії на укомплектування. Майбутнім працівникам готові запропонувати заробітну плату у розмірі до 25 000 грн. Найбільш оплачуваними вакансіями Київщини за останні місяці стали: слюсар з ремонту технологічних установок, оператор лінії у виробництві харчової продукції, складальник покришок, головний конструктор, головний технолог, лікар-невропатолог, лікар-отоларинголог тощо. До 20 000 тис. грн./міс. Роботодавці Київщини готові платити водію навантажувача, складальнику-клепальнику, зуборізальнику, оператору автоматичних та напівавтоматичних ліній, верстатів та установок, логісту, дояру, інженеру-механіку тощо.

11:23:30 30.05.2022

Головним пріоритетом у діяльності Державної служби зайнятості в період воєнного стану є сприяння працевлаштуванню безробітних на вільні робочі місця, а також посилення гарантій на отримання допомоги по безробіттю

Наразі Ржищівська міська філія Київського обласного  працюємо у дистанційному режимі, але прийом громадян ведеться щодня. Стати на облік безробітний може незалежно від фактичного місця проживання і реєстрації. Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову від 19 березня 2022 року №334 “Деякі питання реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану”.

09:41:32 30.03.2022

МІСЯЧНИК ПРОФЕСІЙНОЇ ОРІЄНТАЦІЇ

В рамках проведення Місячника професійної орієнтації в Київській області в період з 15 лютого по 15 березня 2022 року заступником директора Ржищівської міської філії Київського обласного центру зайнятості Оленою Коваль була організована та проведена нарада з представниками Відділу освіти Виконавчого комітету Ржищівської міської ради Київської області та закладів загальної середньої освіти, в ході якої було погоджено механізм залучення до участі учнів 8-11 класів та їх батьків.

14:28:51 14.02.2022

Онлайн марафон "Профлайфхак або як обрати професію майбутнього"

Привіт друзі! Запрошуємо Вас взяти участь в онлайн марафоні "Профлайфхак або як обрати професію майбутнього". Це абсолютно безкоштовно. Хочете дізнатись, як не помилитись і зробити правильний вибір професії? Розібратись і не заплутатись у розмаїтті професій? Бажаєте впевнено відповісти всім і собі на запитання "Ким ти хочеш бути?" Тоді Вам до нас!

08:47:01 11.02.2022

Служба зайнятості шукатиме кандидатів у патронатні вихователі

Наразі, програма патронату - одне з гострих питань сьогодення. Патронат – це «швидка сімейна допомога» дитині та її сім’ї, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання нею, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

09:06:28 31.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора